Heb jij een avontuurlijke kat? Ga voor een kattenluik!

Heb jij een avontuurlijke kat? Ga voor een kattenluik!

Sommige katten zijn luie huiskatten terwijl andere katten er enorm van houden om op avontuur te gaan. De meeste katten vinden het leuk om regelmatig naar buiten te gaan. Ze vinden het leuk om de omgeving te ontdekken én bovendien is dit ook goed voor hun mentale en fysieke gezondheid. Heb jij geen zin om je kat elke keer binnen of buiten te laten, bijvoorbeeld omdat jij zelf ook regelmatig even van huis bent? Dan bespreken we de juiste oplossing voor jou!

Waarom is de buitenwereld goed voor je kat?

Naar buiten gaan is goed voor een mens, dus waarom zou dit niet zo voor dieren werken? Katten krijgen buiten veel beweging die ze binnen niet altijd kunnen krijgen. Dit is zeer goed voor hun fysieke gesteldheid. Ook is het goed voor hun geest om af en toe verveling tegen te kunnen gaan. Buiten ontdekken ze de wereld en komen zo in contact met andere mensen en dieren. Zo wordt de sociale ontwikkeling gestimuleerd. Ben jij vaak van huis en wil je dat je kat zelf kan beslissen wanneer hij naar binnen of buiten gaat? Dan is het kattenluik een ideale oplossing voor jou!

Kattenluiken: voordelen en varianten

Kattenluiken zijn er in allerlei soorten en maten. Het is belangrijk om er eentje te vinden die goed bij jou, je huis en je kat past. Het klassieke kattenluikje zorgt ervoor dat je kat altijd naar binnen en naar buiten kan lopen wanneer hij dit wil. Wanneer je je kat liever even binnenhoudt, is het mogelijk om sommige luikjes even af te sluiten. Dit is wel zo fijn! De simpelere kattenluikjes hebben vaak twee standen: open of afgesloten, maar je hebt ook kattenluikjes met vier standen. Namelijk, alleen naar binnen, alleen naar buiten, naar buiten en binnen óf volledig afgesloten. Zo kun je zelf bepalen hoe je op een bepaald moment van je kattenluik gebruik wilt maken.

Ongewenste katten in huis?

Komen er ongewenste katten uit de buurt binnen in je huis via je kattenluikje? Gelukkig is ook daar een oplossing voor bedacht! Zo zijn er steeds meer geavanceerde kattenluikjes verkrijgbaar zoals een kattenluik met microchip. Wanneer je kat gechipt is, zal het kattenluikje de chip van je kat herkennen. Zo gaat de deur alleen open wanneer het je eigen kat is. Voor andere katten blijft je luikje te allen tijde gesloten, tenzij je hem zelf helemaal open zet. Ook heb je kattenluikjes die werken met een magneet die je kunt bevestigen aan de halsband van je harige huisdier. Zo komt altijd alleen je eigen huisdier binnen!  

Previous post Onderschat nooit het belang van zelfzorg